Vaccinatieplicht voor iedereen van 12 jaar en ouder in Nederland, België & Duitsland

Ontspannen genieten

Parijs

dagtocht

Want met de booster en uw vaccinatiebewijs kunnen we weer op reis. En gaan er een mooi jaar van maken, en natuurlijk veilig!

vanaf

€ 39,99

Programma

In het begin van de nacht zijn we vertrokken, met een koffiestop onderweg. In de vroege morgen komen we aan in het centrum, waar u midden in de stad zult uitstappen. U heeft voldoende de tijd, want pas na het diner vangen we weer midden in het centrum de terugreis aan.

In het begin van de nacht zijn we vertrokken, met een koffiestop onderweg. In de vroege morgen komen we aan in het centrum, waar u midden in de stad zult uitstappen. U heeft voldoende de tijd, want pas na het diner vangen we weer midden in het centrum de terugreis aan.

Het wordt vroeg opstaan vanmorgen, want via de snelweg bereiken we al snel onze stop in Frankrijk.  Ongeveer 2 uur voor we aankomen in Parijs, stoppen we voor het ontbijt (excl.) Hier kunt u de benen strekken, alvorens we het laatste stukje afleggen. Langs de route zien we de hogesnelheidslijn naar Parijs, het Asterix park en natuurlijk vele mooie natuurgebieden. Als we Parijs inrijden, dan beginnen we gelijk met de Rondrit. Zo zien we gelijk de Seine, Eiffeltoren (fotostop), Invallides, Concorde, Louvre, Madeleine, Opera Garnier, Notre-Dame, Champs-Elysees en dan rijden we door de Arc de Triomphe. Hier stoppen we, en kunt u zelf gaan genieten van de stad Parijs. Parijs is de hoofdstad en regeringszetel van Frankrijk. De stad wordt in tweeën gedeeld door de rivier de Seine. Parijs zelf telde in 2014 ongeveer 2,22 miljoen inwoners, daarbij de banlieues (het geheel van de voorsteden en forensensteden) niet meegerekend. In 2014 woonden er in de hele agglomeratie meer dan 10 miljoen mensen. Parijs ligt in de regio Île-de-France. De oppervlakte van alleen Parijs bedroeg 105,40 km2 in 2011. De eerste nederzettingen omstreeks het begin van de christelijke jaartelling waren aan de oever van de Seine, maar op het Île de la Cité werd al snel ook gebouwd. In het gebied, dat Parijs en de banlieues nu bestrijkt, lagen vroeger aparte dorpen, die nu een onderdeel van Parijs zijn. In Europa was Parijs al vroeg een centrum van cultuur. De stad ligt op een kruispunt van allerlei verschillende handelsroutes. Al in de 10e eeuw, toen de Notre Dame en een aantal abdijen werden gebouwd, was Parijs een van de belangrijkste steden van Frankrijk en daarnaast een belangrijke plaats voor het christendom. Sinds de 13e eeuw is het bij uitstek een stad waar onderwijs, kunst en recreatie een zeer centrale plaats innemen. Deze ontwikkeling is historisch mede het gevolg van de centralistische politiek die eeuwenlang binnen Frankrijk is gevoerd toen dit een republiek en een monarchie was. Binnen het kader van deze politiek werd zeer veel betekenis aan de hoofdstad toegekend. Sinds de jaren 1960 wordt het politieke beleid binnen Frankrijk gekenmerkt door decentralisatie en deconcentratie, waardoor er iets meer evenwicht binnen de landsgrenzen is ontstaan. De stad is tegenwoordig zeer internationaal georiënteerd dankzij een uitgebreide infrastructuur over land en door de lucht en wordt jaarlijks door zeer veel toeristen bezocht.

Misschien gaat u lekker flaneren over de Champs-Elysees, winkelen bij Printemps of naar een museum zoals het Louvre… Voor ieder wat wils.

Reserveren zonder aanbetaling

Totaal : €