Logo-Pajos-reizen-groot-nieuwe.png

Dagtochten om van te genieten

Vaccinatieplicht voor iedereen van 12 jaar en ouder in Nederland, België & Duitsland

Nu slechts € 25,- per persoon

Programma

Vandaag rijden we naar de parkeerplaats, hier ontvangt u de kortingsbonnen met een plattegrond. Vanuit hier loopt u zo naar het Designer Outlet en het oude centrum van Roermond. Aan het einde van de dag, rijden we weer naar uw opstappunt

 

Nadat we uw opstapplaats aangedaan hebben, rijden we via enkele opstapplaatsen naar de afslag Kelpen. Hier rijden we langs leuke plaatsen, zoals Baexem en de aspergevelden naar Roermond. Roermond was in de late middeleeuwen een Hanzestad, en een van de vier hoofdsteden van het oude hertogdom Gelre, tweede in omvang en grootste qua handel. Nu nog steeds is het een handelsplaats, maar dan in de vorm van een fantastisch winkelgebied. Ook het centrum van Roermond is de moeite waard. De stad heeft een beschermd stadsgezicht. 

Buiten het centrum heeft het ook nog eens een zeer mooi Designer Outlet Centrum. Hier zullen we parkeren. Vanuit deze parkeerplaats loopt u zo het centrum, als het Outlet centrum in. Het Designer Outlet Roermond is gevestigd in een aantal gebouwen van de voormalige Ernst Casimir kazerne. Deze kazerne werd in 1939 in gebruik genomen en diende als onderdak voor enkele grensbataljons, die volgens de minister van Oorlog noodzakelijk werden geacht met de toenemende oorlogsdreiging vanuit Duitsland. In 1940 bezet de Duitse Wehrmacht de kazerne die ten slotte in 1992 door het Nederlandse leger verlaten wordt. Daarna bieden de gebouwen nog voor enkele jaren onderdak aan asielzoekers, totdat in 2000 de meeste gebouwen worden gesloopt. Op het terrein verrijst eind 2001 een winkelcentrum van het Britse bedrijf McArthur Glen, dat in Roermond het eerste Outlet Center – speciaal voor merkartikelen – in Nederland geopend heeft. Het Designer Outlet Roermond is een Outlet Center van het Britse bedrijf McArthur Glen, en biedt 200 internationale designermerken aan. Met meer dan 5,5 miljoen bezoekers per jaar is het een van de grootste attracties in Nederland. Het merendeel van de bezoekers komt uit Nederland, België en Duitsland, en er zijn ook vele internationale toeristen die het Outlet bezoeken.

Uw gekozen dagtocht reserveren

Totaal : €

We vertrekken weer regelmatig

Doordat we vrij regelmatig vertrekken, en de maatregelen van de regering. Hebben we besloten om de vertrekdata via onze boekingsmodule kenbaar te maken. Kijkt u dus aldaar voor meer informatie. 

Als uw dagtocht vooral genieten is

Al onze touringcars zijn voorzien van een verlaagde instap, toilet voorziening en een comfortabele zitplaats. U zult merken dat we u via diverse wegen een ontspannen dag uit aanbieden. Vergeet u bij de boeking uw voorkeuren niet door te geven. Dan is de dag helemaal fijn voor u en ons team. We wensen u een fijne dag uit!

Copyright by Pajosreizen @ 2021

Logo-Pajos-reizen-groot-nieuwe.png