Vaccinatieplicht voor iedereen van 12 jaar en ouder in Nederland, België & Duitsland

Ontspannen genieten

GAY Canal Pride Amsterdam

dagtocht

Want met de booster en uw vaccinatiebewijs kunnen we weer op reis. En gaan er een mooi jaar van maken, en natuurlijk veilig!

vanaf

€ 19,95

Programma

Via onze servicelijnen rijden we naar de mooie stad Amsterdam, waar we vroeg aankomen. Hier heeft u tot lang na de boot parade voorbij is de tijd. Alvorens we vertrekken naar uw opstappunt.

Ieder jaar, begin augustus, viert Amsterdam de gelijkheid van hetero’s, homo’s, lesbiennes en transgenders. Het meest bekende onderdeel van de Gay Pride in Amsterdam is de Canal Parade.

Canal Parade

Het meest bekende onderdeel van de Gay Pride in Amsterdam is de Canal Parade: een optocht van uitgedoste boten over de Prinsengracht en een gedeelte van de Amstel. De parade wordt op de eerste zaterdag van augustus gehouden en trekt elk jaar weer veel bekijks. Duizenden mensen staan langs de grachten om de tocht te aanschouwen en het feest mee te vieren. Zo laat Nederland zien ruimdenkend te staan tegenover homo’s, lesbiennes en transgenders. Tip: wilt u de parade meemaken, ga dan vroeg op stap om een plekje te bemachtigen langs de gracht voor het beste uitzicht.

Wat is er te doen tijdens de Gay Pride in Amsterdam?

Op diverse plekken in de stad zijn feesten. Vooral in de Regulier dwarsstraat is het druk en wordt er groots gefeest. Deze straat staat bekend om zijn vele homovriendelijke bars en clubs. Maar ook op het Rembrandtplein, de Zeedijk en de Nieuwmarkt kunt u feesten tot in de vroege uurtjes. Verder is er een cultureel programma en zijn er elk jaar weer andere tentoonstellingen en filmvertoningen. Goed om te weten: niet alleen tijdens de Gay Pride, maar het gehele jaar door, vindt u in heel Amsterdam op diverse plekken homovriendelijke uitgaansgelegenheden. 

Reserveren zonder aanbetaling

Totaal : €