Logo-Pajos-reizen-groot-nieuwe.png

Dagtochten om van te genieten

Vaccinatieplicht voor iedereen van 12 jaar en ouder in Nederland, België & Duitsland

Nu slechts € 79,99 per persoon

Programma

Via een mooie korte opstaproute rijden we naar Roermond. Hier zal er voor ons een kopje koffie klaarstaan. Na een lekker kopje koffie, rijden we door naar Königswinter, waar we zullen parkeren. De aankomsttijd zal tegen 11.30 zijn. Hier zal de historische trein van Drachenfels klaar staan. We gaan met deze mooie treinbaan naar de top (incl.) Op de top hebben we een fantastisch uitzicht over de Rijn en Königswinter. Ook ziet u van dichtbij het prachtige kasteel van Drachenfels. Gaat u heerlijk wandelen, het kasteel bezoeken (excl.) of lekker lunchen (excl.) de tijd is er voor uzelf. Want u heeft de tijd vandaag. U gaat zelf weer naar beneden, of u dit wilt wandelen of met de trein (incl.) het is allemaal mogelijk. Beneden zullen we elkaar weer aan het einde van de dag ontmoeten voor het diner(incl.). Na het diner, rijden we weer terug naar Nederland. Na een fantastische dag uit!

Vanaf het Drachenfels plateau heb je toegang tot het Drachenfels Restaurant en de Dragon Rock Ruin, of je gewoon genieten van het geweldige uitzicht… Vandaag schijnt het plateau in een nieuwe pracht en het uitkijkterras met zitplaatsen biedt een onbelemmerd en breed uitzicht tot unkel en de Rolandsbogen aan de overkant van de Rijnhelling. En als het weer niet meespeelt, kunnen bezoekers genieten van het uitzicht vanuit de glazen kubus en het Rijnlandschap hen laten beïnvloeden.

Als je van de Drachenfels de vallei ingaat – de legende van Siegfried en de draak nog in je oor en ook geïnspireerd door het romantische bospad onder donkere bomen – denk je misschien al na over wat er al in deze bossen is geweest. In deze ‘drakenstemming’ wacht de Nibelungenhalle op u met een 40 meter lange drakengrot, waar aan het einde een 13 meter lange stenen draak op wacht. De afstammelingen van deze dinosaurussen zijn te zien naast de deur in de reptielendierentuin, die met ongeveer 100 levende dieren is een van de grootste particuliere dierentuinen in zijn soort in Duitsland. Wie de legende in de kunstgeschiedenis liever tegenkomt, moet worden verwezen naar de Nibelungenhalle, die Wagners ‘Ring des Nibelungen’ in het koepelgebouw dat in 1913 werd voltooid met muurschilderingen op groot formaat, opnieuw vertelt.

Het Zevengebergte…Dit gebergte wordt ook wel het Drachenfels genoemd en is meer dan 25 miljoen jaren geleden ontstaan. Daarmee is dit het oudste gebergte van Europa! Op het Zevengebergte zijn het sprookjeskasteel Drachenburg en de ruïne Drachenfels gelegen. Het zijn belangrijke, toeristische trekpleisters. Kasteel Drachenburg kan met trots een echt sprookjeskasteel genoemd worden. Het werd gebouwd in 1882 door Baron Stephan von Starter, een succesvolle handelaar. Wat jammer is, is dat deze baron er nooit woonde. De prachtige bouwstijl straalt één en al charme uit. Binnenin het kasteel zijn prachtige muurschilderingen te bewonderen. Drachenburg wordt niet voor niets gezien als het icoon van het beboste Zevengebergte. Omdat dit kasteel elk jaar veel bezoekers ontvangt, zijn er mooie wandelwegen voorzien. Vanaf het kasteel is er een schitterend zicht op de Rijnvallei waar te nemen. Aan de rivier de Rijn zijn op deze plaats verschillende hotels, cafés en restaurants gelegen. Er zijn ook leuke winkeltjes waar souvenirs gekocht kunnen worden. De oude en smalle straatjes nemen iedereen mee in een gezellige buurt!

Uw gekozen dagtocht reserveren

Totaal : €

We vertrekken weer regelmatig

Doordat we vrij regelmatig vertrekken, en de maatregelen van de regering. Hebben we besloten om de vertrekdata via onze boekingsmodule kenbaar te maken. Kijkt u dus aldaar voor meer informatie. 

Als uw dagtocht vooral genieten is

Al onze touringcars zijn voorzien van een verlaagde instap, toilet voorziening en een comfortabele zitplaats. U zult merken dat we u via diverse wegen een ontspannen dag uit aanbieden. Vergeet u bij de boeking uw voorkeuren niet door te geven. Dan is de dag helemaal fijn voor u en ons team. We wensen u een fijne dag uit!

Copyright by Pajosreizen @ 2021

Logo-Pajos-reizen-groot-nieuwe.png