Logo-Pajos-reizen-groot-nieuwe.png

Dagtochten om van te genieten

Vaccinatieplicht voor iedereen van 12 jaar en ouder in Nederland, België & Duitsland

Nu slechts €37,95 per persoon

Programma

Omstreeks 11 uur komen we aan in Brugge, waar we binnen enkele tellen het centrum inlopen. Hier vindt u de mooie kleine straatjes van Brugge met kanalen. Hier gaan we een boottocht maken door de grachten. Wellicht gaat uzelf daarna ook een lekkere Brugse Zot en een frietje uit het frietkot eten. Dit mag natuurlijk niet ontbreken. Omstreeks 19 uur vertrekken we weer naar Nederland

We gaan naar de mooie oude stad Brugge, die zijn naam te danken heeft aan een van de oudste tastbare bronnen waarop voor het eerst de naam van de stad wordt gebruikt, dat zijn enkele munten van voor 875. Ze vermelden Bruggia en Bruccia. Het is mogelijk dat er in latere eeuwen ook een contaminatie plaats heeft gevonden met het Oudnoordse woord bryggja, wat “landingsbrug” of “aanlegkaai” betekent. De naam Brugge vertoont dan ook gelijkenissen met Bryggen, de historische haven van Bergen, dat net als Brugge vanaf de 14e eeuw een belangrijke stad was van de Hanze.

Venetië van het noorden…

Regelmatig wordt naar Brugge verwezen als het “Venetië van het Noorden “, refererend aan de vele kanaaltjes en bruggen. De meeste van deze kanaaltjes worden ook “reien” genoemd, naar de rivier de Reie. Een andere theorie luidt dat de bijnaam te maken heeft met het feit dat de middeleeuwse handelssteden Brugge en Venetië economische rivalen waren. Ook wordt Brugge vaak de “Breydelstad” genoemd, naar de Brugse volksheld uit de 14e eeuw, Jan Breydel.

Brugse zotten…

De bijnaam van de Bruggelingen is “(Brugse) zotten”. Deze bijnaam danken ze aan volgende legende: nadat ze Maximiliaan I van Oostenrijk, in hun strijd om autonomie, voor een tijd gevangen hadden gehouden, verbood deze het houden van een jaarmarkt en andere festiviteiten. In een poging om hem te sussen, hield Brugge voor hem een groot feest en vroeg daarna de toestemming opnieuw een jaarmarkt te houden, belastingen te innen én … een nieuw “zothuis” te bouwen. Hij antwoordde: “Sluit alle poorten van Brugge en je hebt een zothuis! “.

Uw gekozen dagtocht reserveren

Totaal : €

We vertrekken weer regelmatig

Doordat we vrij regelmatig vertrekken, en de maatregelen van de regering. Hebben we besloten om de vertrekdata via onze boekingsmodule kenbaar te maken. Kijkt u dus aldaar voor meer informatie. 

Als uw dagtocht vooral genieten is

Al onze touringcars zijn voorzien van een verlaagde instap, toilet voorziening en een comfortabele zitplaats. U zult merken dat we u via diverse wegen een ontspannen dag uit aanbieden. Vergeet u bij de boeking uw voorkeuren niet door te geven. Dan is de dag helemaal fijn voor u en ons team. We wensen u een fijne dag uit!

Copyright by Pajosreizen @ 2021

Logo-Pajos-reizen-groot-nieuwe.png